Dagens ridning

Idag har jag ridit fyra hästar. Började med Daylight (som vi har beslutat att kalla för Daisy, så vet ni..). Det är lite att fixa med när man köper ny häst, och en stor grej är ju sadeln. Har hittills provat tre av mina, men ingen kändes helt bra. Idag tog jag min (som jag har på Anea). Trodde den skulle vara för stor, men med en padd under verkade det bra. Det var första sadeln som låg stilla på henne, och som gav mig tillräckligt mycket stöd. Hon är fortfarande lite spänd, men idag var det redan bättre än igår, och bitvis kändes hon jättefin.

Efter det red jag Anea, som jag har ”slarvat” lite med på sista tiden – har haft för mycket annat att styra upp. Men hon känns förvånansvärt bra ändå! Lite stelare i sidorna kanske, men hon verkar samtidigt lite glad över att jobba ordentligt igen! Det är mer tryck från bakbenen, så hon har nog mått bra av en lite lugnare period. Idag gjorde vi byten i varje, ganska bra till och med. Fortfarande gör jag bara ett åt varje håll, men nu klarar vi att göra fram-och tillbaka tre gånger på medellinjen både från höger och vänster. För mig är det lättare att börja åt höger, för min koordination är bättre då. Men ”snart” måste vi väl kunna göra fler i rad?

Zigge red jag en stund igår, men bara ute, så jag tog honom idag igen. Han behövde ”dammas av” lite gällande gas och broms, så jag tror jag ska rida imorgon igen. Ofta kan det vara bra att göra sådana punktinsatser tycker jag – så man blir mer ”färdig”. I alla fall med honom – han brukar behöva sova på saken.

Grodan skrittade jag bara ut med. Hon ska åka och träna imorgon och då vill jag inte att hon är för trött. Hon var superfin i tisdags, så jag hoppas det håller i sig imorgon!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*