Gårdsprojekten

Med tanke på hur stora saker vi gjort på gården förut så känns det nu som om de ”små” saker man gör knappt märks. Torbjörn har t.ex. byggt ett nytt pannrum, samt byggt om i vår gamla ladugård så att fåren numera bor där på vintern. Det blev för geggigt att ha dem ute året om, tyvärr. På sätt och vis känns det ju bra ändå att ha någon användning av gamla byggnader till djur igen! (T är visst sugen på kor också… fast köttdjur då.)

Sedan har jag gjort småsaker, typ målat fönsterfoder, städat undan diverse skräp efter tidigare byggen och så. Inget som syns när det väl är gjort – men sådant som syns när man inte har gjort det… Lite otacksamt alltså!

Den stora skillnaden just nu är att vi har börjat tapetsera om i det stora rummet på övervåningen. Min snälla mamma hjälper míg med det. Är tyvärr sämst på att ta före-bilder, men en beskrivning då: hallen och trappen, samt alla räcken var furu-färgade innan. (Hallen målade vi ju så fort vi flyttade in – såg ut som en bastu!) Tapeten på övervåningen var strukturtapet i en pissgul färg. Nu har jag målat om nästan alla möbler i ljusare färger, målat räckena vita och så den nya tapeten – det känns betydligt ljusare nu!
Har även målat vitt i trappen, men vågar inte måla själva trappstegen för jag tror det kommer slitas så mycket. Tycker dock att det är fint såhär.
(Saknas en lampa fortfarande)
Vi fick med en hel del möbler på köpet med huset. Det här skåpet var mörkbrunt innan. Nu är det målat med vit kalkfärg (superbra färg!). Har medvetet målat det ”slarvigt”
Viktiga detaljer i ett hästhem – hästböcker. (Som man naturligtvis får bläddra i om man är här på kurs)

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*