Träning igår

Nina fastnade i trafiken så det blev ingen träning hemma igår. Fick en ”akut-tid” hos Rebecca på em istället. Alltså fick Grodan stå över och jag åkte bara med Anea. Det var en bra träning, jag tycker hon känns mer påverkbar nu. Vi jobbade en del med galoppslutorna och att rida bra in i en ny sluta men utan att göra hela saxen. Jag måste ha henne mer samlad där så hon inte rinner iväg. Tycker att saxen är det svåraste av allt. Serierna sätter vi ändå oftast. Jag måste dock hitta mer samling även där – att hon väntar och är mer påverkbar mellan bytena. Det är väl genomgående i allt just nu, att rida mellan rörelser, mellan momenten, inte bara bli ”nöjd” med att man gjort en sak och sedan tappa iväg allt innan nästa moment! Det avslöjas ju direkt när jag rider program om vi säger så…

Vi avslutade lite med att trampa och att jobba med passage. Det är fortfarande mest en ”mycket samlad trav” där hon kanske gör hyfsat rätt med benen men inte riktigt har med sig ryggen. Jag hittade dock lite mer känsla ett par steg där hon fick med sig kroppen på ett annat sätt. Gäller också att hon orkar få ihop ”sidorna” lite bättre så hon inte breddar med bakbenen. Återstår att se om det går – oavsett vad så tycker jag ändå hon är duktig för det är ingen häst som ens visar tecken på passage när hon blir upprörd i hagen – utan det här kommer endast av att hon blivit starkare och starkare. Hårt jobb, med andra ord.

Lade upp detta klipp även på Instagram. Råkade trycka på ”arkivera” och sedan försvann det helt!! Vad hände? Kan man plocka fram det igen på något sätt?

Vi växlar mellan passage och samlad trav – men passagen ska vara ännu mer samlad så småningom

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*