Träning med Anea

Idag var det dags för Mads-träning igen. Kanonväder så vi red ute, så himla skönt! Man får passa på nu, snart blir det väl ridhus för hela slanten några månader…

Det blev ett tufft pass för Anea idag, i princip bara galoppjobb. Till att börja med tempoväxlingar och skolor. Galoppslutorna kändes bra idag! Sedan tittade vi lite på bytena och de funkade ok idag så vi provade även några serier, och plötsligt byter hästen rent i en serie? Intressant… Ibland är det bättre för ryttaren också att inte ”hinna tänka” så mycket! 😉

Efter all galopp tänkte jag att nu ska vi nog trava, men det blev ännu mer galopp med förberedelse för piruetter. Vi red skrittpiruett och ur det fattning och så fortsätta vända ett par steg och sedan tillbaka till skrittpiruetten igen. Det blir givetvis ingen galoppiruett men en bra början.
Det känns som om det går lite framåt nästan varje gång, och framförallt är hon inte lika spänd längre. Dock ligger vi nära en gräns nu där jag känner att det blir tufft för henne, men samtidigt måste vi ju ta ett steg till nu, och ibland tar det ju emot i början så det är bara att kämpa vidare.

Väl hemma igen red jag Quickan igen och idag travade vi också. Hon är inte särskilt pigg så jag får verkligen jobba med att få en bra bjudning i henne!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*