Dagens ridning

Idag har jag hunnit rida ganska mycket, såhär borde det vara alla dagar! Jag rider minst en om dagen, oftast mer, men ibland är det ju annat som måste gå före tyvärr…

Casla känns starkare redan, hon galopperade bättre idag än förra veckan. Det är dock bara grundjobb som gäller framöver, få ut halsen och få in bakbenen. Hon blir snabbt trött så det blir mycket skritta ut mellan passen också. Jag känner också att hon behöver bli snabbare i reaktionerna, och att jag vill ha en ”kvickare” trav, så att hon inte bara ”seglar omkring” med stora steg och blir långsam i halvhalterna, utan tvärtom vill jag ha lite kortare och mer energiska steg istället. Mot slutet blev det bättre.

Anea kändes som en ponny när jag hoppade upp på henne direkt efter! Det kanske ändå var bra för jag red bättre framåt själv idag. Jag måste få henne att både trava och galoppera mer framåt genom kroppen, jag tycker hon ”stannar upp” för mycket ibland. Jobbade bara lösgjörande idag med mycket sidvärtsrörelser. En del saker känns bättre nu, men hon verkar också lite trött, så det blev ett ganska kort pass.

Linn red fram Caprice  åt mig, det gjorde hon jättebra för hon fick henne att trava på med längre steg och sträcka fram nosen bättre. Även om Caprice lätt blir ”springig” så gäller det att rida henne mycket framåt från början så man får henne fram på bettet, och inte försöker korta in henne för mycket. Gör man det blir hon stark och kort i halsen men bakbenen hänger inte alls med. Jag tog galoppdelen och den kändes bra idag, hon var rakare och mer avspänd än förra veckan och det gick att reglera galoppen bättre. Jag ska försöka rida henne lite mer en period nu så att hon blir lite starkare i galoppen för jag tycker att många elever har svårt att komma åt henne där och så blir hon bara snabb och kort.

Sedan avslutade jag med att sitta upp på lilla treåringen Quickan idag för första gången. Eftersom hon inte är riden sedan i våras (och inte av mig) så nöjde jag mig med att skritta och göra halter. Tänker börja om lite från början här så vi lär känna varandra först. Verkar dock vara en ganska lugn individ, fast ändå känslig, och med riktigt trevlig trav!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*