Veckans övning


Den här veckan ska vi fortsätta med böjda spår, och då främst på serpentinbåge. Serpentinbågar är lösgjörande för hästen, och ett bra sätt att arbeta hästen i båda varven.

Det som är viktigt i bågen är vägen! Bågen börjar mitt på kortsidan vid A eller C, vilket betyder att hörnet i första bågen ska ”skäras av” så att man ”visar” bågen ordentligt. (Se bild). Det är också viktigt att planera bågarna så att alla blir lika stora. Mitten av bågen ska precis ut till spåret innan man vänder igen. Hästen ska vara formad och böjd i bågarna, men rakriktas mellan bågarna (streckade linjen). Här slarvar många och ”välter” in i nya varvet. Det gör att man tappar nya yttersidan och får svårt med näsat båge.

Man kan variera serpentinbågarna med att  göra en volt i botten av varje båge, lägga in övergångar på den streckade linjen eller t.ex. flytta hästen för innerskänkeln i bågarna.
I galopp kan man göra enkla byten eller galoppombyte i språnget på den streckade linjen (då är rakriktningen ännu viktigare!) eller så gör man mittenbågen i förvänd galopp.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*