Helgens kurs

I helgen har jag haft kurs med tema ryttarens sits, kanske det tema som jag tycker är roligast. Oftast blir det inte så avancerade övningar, men det roliga är att man ser sådan skillnad på hästarna när ryttarna ändrar på sig, och det är tillfredsställande!

Till exempel var det en elev som gärna ville ”ta i” för mycket i sin lättridning och då hamnade ”efter” hästen och i lite bakvikt. När vi ändrade detta så fick hästen (Calle) en mycket bättre bjudning. Att ändra rätt sak är så himla viktigt, så att man inte sitter i obalans och jobbar ”mot” hästen, och sedan dessutom lägger till mer drivning med skänkeln. I detta fall löstes det ju på ett mycket enklare sätt än att ”jobba mer”. En annan elev behövde snarare fördröja sin lättridning och inte bli för snabb, samt slappna av i höfterna och komma närmare sadeln. I det fallet syntes en stor skillnad i hästens rörelser – mer avspänt och genom ryggen.

Är också mycket stolt över helgens mat, i princip allt hemodlat. I lördags blev det älgfärsbiffar (inte jagat själva, men i alla fall styckat själva) med rotfrukter och sallad med bl.a. bondbönor och gurka. Till efterrätt en zucchini-kaka. Till lunch igår åt vi paj med spenat, mangold och fetaost. Känns så roligt att kunna bjuda på mat från gården! Gott är det också.

Nästa kurs med samma tema är planerad 10-12 november, då kombinerat med yoga. Det finns platser kvar!
Missade helt att fotografera i helgen, så här är en gammal bild från en sitsträning på Wirja. Inte ens sargen är klar här! Det har hänt en del sedan dess…

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*