Tävlingshelg

Jag har tävlat i Vallentuna i helgen, både fredag och idag. Vi startade Int1 båda dagarna. Jag rider sällan tävlingar tätt med henne, har aldrig varit iväg på meeting. Jag upplever nämligen att varje start sliter lite och kan göra henne trött / spänd efteråt. Nu ville jag ändå prova såhär, eftersom det är nära att åka (ca en kvart!) och det var möjligt med en dag mellan.

I fredags var hon jättefin. Jag hade en bra känsla från start på framridningen och har verkligen försökt få upp fronten och mer vikt på bakbenen. Det är inget hon har naturlig fallenhet för, så jag får jobba med det. Jag tyckte verkligen jag fick bra känsla och kommunikation med henne, och det höll i sig även på banan. Hon är faktiskt inte alls lika tittig och spänd på banan längre, så hon tillåter mig att inverka mer, och jag kommer ner bättre i sadeln. Bortsett från en bortslarvad uppridning där hon hade för bråttom iväg så var det inga riktiga missar (men detaljer som går att förbättra – absolut). Domaren som hade oss högst gav oss 65,65% men vi slutade på 63,68 och det är jag nöjd med. En liten höjning börjar kunna anas.

Igår red jag ut för att ge henne variation, men jag trimmade ute. Hon kändes helt okej och inte särskilt trött, så jag tänkte att jag ändå kunde våga åka idag. Tyvärr var hon dessvärre rätt trött i kroppen idag. Tunga banor också, både framridning och tävlingsbanan. Redan på framridningen var hon mer framtung och inte framme för skänkeln. Tänkte nästan strunta i alltihop, för en bättre runda än i fredags skulle liksom inte gå. Men jag gav det ändå en chans, för jag ville inte riktigt backa av bara för att det kändes dåligt. På något sätt ville jag ändå testa vad vi klarar.

På ett sätt bra att jag red idag ändå. Vi ”tog oss runt” på ca 1% lägre resultat vilket ändå får ses som en ok lägsta nivå för vår del i det här programmet. Missade tyvärr i en serie och hon blev stark i galoppdelen. Egentligen var känslan mycket sämre än resultatet. Grämer mig pyttelite att jag kanske gick lite över hennes gräns gällande orken, men det är jättesvårt att veta innan! Det är såpass få tillfällen för oss att tävla och vi behöver rutin.

Det jag tar med mig är att jag red bra i fredags och då var det kul, jag var inte ens trött efteråt. Jätteglad att vi kändes som ett team! Idag tar jag med mig att vi ändå kan genomföra ett program i svår klass när vi har en lite dålig dag, men nu ska jag träna vidare för att få henne starkare. Jag har tänkt släppa det här flera gånger om, men jag känner nog att vi fortfarande har kvar att lära. Det är inte en häst med kvalitéer för att gå på 70%, men jag lär mig fortfarande med henne och vi har en del grejer vi skulle kunna göra bättre. Tyvärr har jag bara hittat två tillfällen till under hösten, jag får se hur det känns till våren, men jag kämpar på. Det kommer dröja innan jag har en ny häst på den här nivån, så jag gör så gott jag kan utifrån våra förutsättningar ett tag till!

Tack, Marianne för hjälpen, och Helena för foton!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*