Behålla sommarlugnet

Även om jag bara hade en ganska kort ”riktig” semester så har jag ju haft en lite lugnare tid hemma även efter att vi kom hem från Gotland. Det har faktiskt märkts skillnad i ridningen, både mentalt och fysiskt. Jag tycker att jag har kunnat koncentrera mig bättre och slappna av mer i sadeln. En del omedvetna / invanda spänningar har släppt. Det känns helt enkelt som om jag har bättre kroppsmedvetenhet. Jag har inte heller haft så mycket tungt stalljobb eftersom många hästar sover ute nu, och det gör också sitt till.

Nu är frågan – hur behåller man lugnet? Jag tycker ofta att jag mår bättre och rider lite bättre på hösten, säkert delvis pga att man är mer utvilad efter sommaren. På våren är jag rätt trött efter en lång vinter, där man säkert också har gått och spänt sig när det är kallt osv. Det är SÅ svårt att inte jobba för mycket, och jag går ju dessvärre ofta igång på att ha mycket att göra. Tror jag får en kick av det på något sätt. Tack och lov är jag dock också en sådan som måste sova mycket, äta regelbundet och så, så jag kör inte över mig själv helt, men det är ändå lätt att gå lite över gränsen. Inte en gräns där jag oroar mig för utbrändhet eller så, men jag kan tycka att det är tillräckligt illa att vara för trött för att rida bra. När man är trött så är det svårt att hålla fokus och ge sin häst rätt förutsättningar. Det syns väldigt tydligt på mina elever också – ofta märks det om någon kommit sent / är stressad eller mår dåligt. Hästarna speglar oss (på gott och ont)!

Idag har jag i alla fall börjat min dag med yoga före frukost, så får vi se hur bra jag rider sedan. 😉 Fick lite inspiration efter vår kurs, vi får väl se om det håller i sig! Försöker hålla kvar sommaren och lugnet så gott jag kan. Men helt klart så skulle man behöva ha den känslan kvar mer under hela året. Tänk att det ska vara så svårt? Antar att det finns fler som känner igen sig?

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*