Gårdagens äventyr

Det blev en till träning med Grodan innan hennes sommarlov. Jag ville gärna ha ett omdöme även från Rebecca. Hon verkade gilla henne jättemycket, dels för att hon är så positiv och lätt att jobba med, men hon tyckte också att det finns potential gällande gångarterna och att hon har en bra mekanik. Grodan har verkligen inte spektakulära gångarter, men de är bättre än Aneas i grunden och Anea har ju kommit rätt långt ändå. Det går att förbättra gången med ridning och styrka och G har en bra grund men behöver jobba mer genom ryggen, särskilt i traven som nu är lite kort och snabb. Det jag gillar med Grodan är att hon har en egen mjukhet i kroppen och bra egen balans, vilket gör henne ”lättriden” i mitt tycke. Dessutom en jättebra inställning och inte ett dugg tittig eller spänd (förutom ifall hon inte riktigt förstår vad jag vill). Jag tror att hon kan bli fin med bra träning, och det har hänt en hel del sista tiden!

Vi provade faktiskt att byta galopp ett par gånger, mest för att se hur hon tog det. Ett par gånger var det på hjälpen men orent, några gånger efter hjälpen och spänt, men jag tror att om hon bara kopplar ihop vad hjälpen verkligen betyder så kommer det inte vara något problem! Nu får hon i alla fall en välförtjänt ledighet några veckor. Jag är jättenöjd med henne såhär långt!
Galoppen är bättre än traven, men traven är oftast ganska lätt att förbättra hos en häst, så det tror jag inte är något stort problem utan mer en fråga om tid och styrketräning.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*