Planen för dagen

Jag har inte tränat eller tävlat så mycket sista tiden, dels för att jag försökt vara lite ledig (!), och sedan blev jag ju sjuk.. Och så har jag helt ärligt haft lite sämre motivation ett tag. En orsak till det kan också vara att jag inte hittat en ny sadel till Anea och hon har dessutom behövts i verksamheten så just nu är hon faktiskt till ganska stor del lektionshäst och det går jättebra. Det får vara så just nu, man kan inte alltid maxa på  alla plan.

Jag avskyr att hamna i ”svackor”, men samtidigt måste man kanske inse att man inte orkar hur mycket som helst. Det är lätt att jämföra sig med andra som lever på hästar, men kanske är tävlingsryttare eller köper och säljer hästar. Jag förundras över hur man orkar åka på meeting och tävlingar hela tiden t.ex. Sedan inser jag (tack och lov) att oftast har dessa ryttare mycket mer hjälp runt omkring sig med mockning, sadla upp hästar osv osv. Jag gör ju ”allt” själv även om jag har personal. Dessutom ska gården skötas och jag tror t.ex. inte att toppryttarna ägnar tid åt gräsklippning och att rensa ogräs. Det gäller att sätta saker i perspektiv! Nu gör jag inte anspråk på att vara toppryttare och vill inte ha det livet heller, jag trivs nämligen bra med att göra ”allt”, men det svåra är att inse att jag inte kan göra allt superbra hela tiden utan jag måste göra punktinsatser.

Men, det jag egentligen skulle skriva var min plan för dagen. Idag har jag tänkt åka och träna igen, för det kommer bli lite uppehåll automatiskt när det blir semester, bete etc. Så därför känner jag att jag behöver komma iväg idag även om jag egentligen har massa annat som också borde göras. Men idag blir det med Grodan! Jag vill prova att se hur det fungerar att åka med henne och rida på ny plats för det har vi inte gjort. Så det blir lite som hennes ”examen” innan sommaren. Nu tror jag att hon är lite sommarseg redan men jag tänkte inte träna intensivt utan vill bara se hur det fungerar att åka bort. Inga höga krav med andra ord. Ska bli spännande! Återkommer med rapport.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*