5:a med Zigge

Idag gjorde jag och Zigge vår första gemensamma start, MsvC1 på Lotteräng. Det gick över förväntan. Hade ställt in mig på en häst som steppar runt på gången och inte går att knoppa, som kanske trilskas vid lastning och springer baklänges från domarbordet. Ingen av dessa negativa tankar infriades. Han har stått som ett ljus (för att vara han), gått in snällt (med en pytteliten tillsägelse) och gick hela programmet ungefär så bra som vi kan för dagen. Det är ju inte en helt lätt häst, för han ser tydligen tomtar och troll lite överallt och har dessutom svårt att vänta och vill helst hitta på allt själv.
Framridningen var dock inte mycket att skryta med, det blev en hel del trix med att gå åt sidan, baklänges och störa de andra ryttarna i viss mån är jag rädd. Men jag lyckades på något sätt förbise det i början, för att mot slutet av framridingen börja kunna kräva lite mer uppmärksamhet och då blev han ganska fin. Höll knappt på att komma in i ridhuset heller, men det gick att övertyga honom tack och lov.

Väl inne på banan var han faktiskt betydligt bättre! Nu är Lotteräng en ”snäll bana” utan staket, men det är dock ett bord som man måste förbi. Det gick bättre än väntat, inga problem att rida upp på medellinjen heller! Ritten flöt på men han galopperade i en längning och travade in i enkla bytena – det var synd. Förvända galoppen satt dock, och öppnorna helt ok. Sedan var det en del spänningar, spec i skritten. Det blev 63,298% och en delad 5:e plats. Oväntat bra med tanke på att vi bara har ridit på andra platser tre gånger innan. Man får också påminna sig att när han kom i januari 2016 så kunde han inte ens skritta rakt på en diagonal, och förvänd galopp var ju inte att tänka på. Det har ändå hänt massor med honom och jag hoppas det går att utveckla honom mer för det är en fin häst.
Här är han alldeles för kort i halsen (apropå förra inlägget), men försök se framför er att han skulle kunna slappna av och få fram nosen lite! Det finns potential tänker jag. (Och nej – jag rider inte så med flit, utan han gör så när han blir spänd.)

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*