Tur att man inte är operasångerska

Har i princip tappat rösten. Har bara en lektion idag tack och lov, och hoppas att rösten håller för att döma en hel klass imorgon! Tänk om jag inte hörs alls imorgon? Men det är väl inte så sannolikt att jag blir helt stum i alla fall. Just nu hade det varit lite skönt att vara anställd faktiskt, så att man kunde vara hemma när man är sjuk. Men jag tröstar mig med att jag inte är operasångerska i varje fall, det hade varit riktig katastrof.

Tävlingen på Strömsholm blev med andra ord inställd, det känns inte värt att åka så långt och dessutom har vi inte tränat alls sista tiden pga semester och nu min förkylning. Anea känns också lite matt nu. Jag kommer att ”backa” henne nu, mest rida ut, ha med henne på några lektioner, rida henne i en lägre form och rida på ”LA”-nivå istället ett tag. Hon har varit fin under våren men jag vet att hon bara kan gå lite ”tuffare” i perioder, sedan funkar det inte längre. Tror vi är vid en sådan tröskel nu tyvärr. Önskar ibland att jag hade en häst som kunde gå ”hela tiden” (ja jag fattar att det inte finns sådana, men vissa verkar ändå tåla mer träning än andra). Nu är hon inte sjuk eller halt, det får man vara glad för, men jag känner när det börjar ta stopp i henne och då tänker jag inte tvinga henne. Jag måste också ta nya tag med sadeljakten och får väl ägna sommaren åt det. Just nu känner jag att jag lika gärna kunde ha betäckt henne, men samtidigt så har jag ju ”inget” att rida då (utom mina andra sju hästar, men det är inte samma sak). Jag ska dock låta den tanken marinera under ett år och hoppas att det inte är alltför sent att betäcka en 17-åring. Det är väl på håret men jag är fortfarande sugen. (Ja, Torbjörn, jag kommer fortsätta tjata om detta.) Jag ser inget annat användningsområde för henne sedan, eftersom jag inte vill sälja och jag inte tror på henne som lektionshäst på heltid tyvärr. Synd, när man har en häst utbildad så pass högt…

Jag skrev ett inlägg igår om hästens form, men det var bara ett utkast som jag råkade publicera av misstag. Ska finslipa det lite så kommer det upp senare. Det var slarvigt skrivet och inte helt klart… Återkom ikväll!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*