Lugn lördag

Idag var tanken egentligen att åka och tävla på Dressage Club, men det blev sadelprovning istället. Just nu verkar 50% av min tid gå åt till sadlar och bett och att hitta lösningar… Men det är som sagt ett pågående pyssel med det hela tiden när man har många hästar, och dessutom ändrar sig ju hästarna i kroppen också.

Qurre fick i alla fall godkänt på befintlig sadel men med en annan padd, så det var skönt, för här hade jag räknat med en utgift på minst 10.000 kr för en ny sadel.

Anea däremot går det inte alls bra med. Hon är ganska bred vid mankbasen vilket gör att hon behöver mer utrymme än man kan tro. Flera sadlar hamnar för nära hennes ryggrad och ”klämmer ihop” ryggen och ger därmed inte tillräcklig plats för att hon ska kunna höja ryggen och få upp manken. Jag lånade en PrestigeD2 för ett par veckor sedan – den gillade hon, men jag kom inte ner i den sadeln. Den är för bred för mig verkar det som. Provade en annan Prestige idag som jag satt fantastiskt bra i, så först blev jag såld. Men efter att ha provat runt så insåg jag att Anea inte godkände den – hon blev stark och låg på i handen och det gick inte att göra halvhalter. En sadel gillade hon idag, men den hade inte tillräckligt djupt säte för mig. Några sadlar märktes det redan när man drog gjorden att hon inte uppskattade… Så det vi hittade idag var en sadel som var bra för mig, och en för hästen – tyvärr inget för båda.

Blir så trött! Jag har en tillfällig lösning nu som är acceptabel, men jag vill ha något som känns helt bra. Jag tycker att hon känns utvecklingsbar fortfarande, men då är en bra sadel en förutsättning. Är beredd att betala en del för det, men samtidigt undrar jag hur mycket jag ska lägga på en häst som ändå är 16 år och knappast kommer SÅ mycket längre.

Det är tävling nästa helg och jag hade ju hoppats på en lösning innan dess, men det blir nog svårt. Kan väl åka med den jag har, men det känns inte jättemotiverande. Är överhuvudtaget lite off just nu, så det var ett bra beslut att stryka dagens start. Känner mig väldigt trött i kroppen och slut på energi, och har dessvärre ingen vidare motivation över till något alls. Förhoppningsvis blir det bättre av att vila lite, och snart har jag en kort semester inbokad som är välbehövlig. Tror att jag har kört på non-stop som vanligt, men det är svårt att låta bli. Helgen är i alla fall rätt lugn så hoppas jag kan ta lite nya tag nästa vecka.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*