Grodan

Grodan börjar kännas bättre och lite starkare. Vi har ridit henne väldigt lugnt, delvis pga att jag inte hade någon bra sadel en period, men också för att hon behöver den tiden tror jag. Tanken var ju att sälja henne, men en såhär trevlig och gullig häst med bra ridbarhet vill jag inte sälja.

Hon har lätt för att bli hög och kort i formen och röra sig mer uppåt än framåt, så jobbet är först och främst att få henne att ta ut steget och länga formen, och det händer inte över en natt. Det har varit lite småtjafsigt i handen också ett tag. Jag har fått jobba med att hon inte ska bli stark när man vill ta en förhållning, och bara lägga sig på. Jag vill kunna ta ett tygeltag och sedan mjukna – men hon har fastnat lite och då blir hon kort i halsen. Det är inte helt borta, men det börjar bli bättre. Jag tänkte ta ut tandläkare inom kort för att dubbelkolla att inget är knas i munnen också.

På filmen börjar vi i det svåra varvet, där är hon först för kort i formen, men efter att jag har lagt henne i en lägre form så går det att ta upp henne lite igen i en mer avslappnad form. Att kunna ändra formen upp / ner är också ett bra framsteg! Höger varv är lättare, och där travar hon ut bättre nu. Gäller att få henne att gå framåt utan att bli springig, men det kommer med mer styrka. Idag har vi även gjort bebis-skänkelvikning (dvs lite, lite tvärning) och jag har suttit ner en kort stund. Eftersom hon är känslig och gärna kryper upp så rider jag lätt nästan hela tiden. Tycker inte hon bär mig tillräckligt bra under nedsittning än.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*