Supernöjd med hästarna idag!

Puh, vilken dag…! Har sannerligen inte legat på latsidan. Idag var det lektionsfritt, så det var några hästar att motionera. På förmiddagen red jag Calle (ute) och Qurre. Jag tycker att Qurre redan känns bättre och mjukare. Han börjar nog slappna av lite här, och så verkar eleverna ha ridit väl, för idag var det bättre känsla än förra veckan. 🙂 Tror att det var ett bra köp det där.

Sofia har fått hoppa Fantasi och Affe (litet klipp finns på Instagram). Idag blev det studs och hästarna tyckte det var kul. Fantasi kanske hoppar hellre än bra, dock. Affe var rakare och bättre i sin högergalopp än sist, så han går framåt sakta men säkert!

Efter lunch var det dags för träning med Anea och Zigge. Nina kom hit idag så jag har inte åkt iväg. Anea fick fokusera på grundjobb idag. Jag har ridit mycket rörelser en period och jobbat med tekniken i dessa, men nu måste jag höja kvalitén på gångarterna och detaljerna känner jag. Zigge skötte sig fint men han tycker det är lite jobbigt ibland. Jag tycker ändå att jag får rida mer nu – dvs han ”tål” mer skänkel och släpper igenom hjälperna bättre. Det blir visserligen ”mer häst” att rida men jag tycker det är positivt.

…och efter det var det dags för sadelprovning, så nu har jag två andra sadlar att testa på Grodan och Anea. Provred den ena på Grodan och den kändes bra, men det var lite svårt att avgöra… Hon är inte riden ordentligt på ett tag pga att jag inte haft en vettig sadel, så hon var lite spänd men jag får ju prova några dagar så jag hinner känna om det är bra eller ej!

Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med samtliga hästar just nu. 🙂 Om någon undrar varför Iffi är ”bortglömd” så hade hon vilodag idag. Hon har lite ”påsklov” (=aktiv vila) eftersom den här veckan är lite lugnare. Tycker on förtjänar det vid 21 års ålder.
Qurre verkar dessutom funka bra i min lilla valackflock. Affe däremot har fått på sig en ”haklapp” för att jag blev less på att han drar sönder de andras täcken. Han är som en hundvalp som ska bita på allt….

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*