Träning med Zigge

Zigge har varit och tränat på bortaplan för första gången idag. Vi har åkt iväg och ridit i annat ridhus en gång tidigare, men nu fick vi hjälp också av Rebecca. Jag tror att hon tyckte om honom – det lät så. Han har ju massor av kvaliteter, speciellt en fin galopp, och han har ju egentligen mer ”kapacitet” än Anea rent fysiskt, men ridbarhet sitter ju även ”mellan öronen”. Anea är ju, även om hon blir spänd, väldigt bussig. Zigge hittar ju på små grejer hela tiden, även om det verkligen inte var stora saker. Han skötte sig faktiskt toppenbra, men jag känner dock att från det här till en eventuell tävlingsstart är det fortfarande långt. Han är jättefin, men det är svårt att ”hålla ihop” det hela tiden, dels med formen, men även att hela tiden ha honom med sig. Han blir ju lätt överambitiös och taggad och hittar på lite på egen hand.

Men, jag rider på lite så får vi se vad som händer. Hans huvuduppgift är trots allt att gå lektion, fast jag tycker ju att han är så rolig att rida att jag helst vill sno honom själv! Det funkar dock inte riktigt i praktiken, men det är ju lyxigt att ha lektionshästar som är så roliga att rida att man skulle kunna ha dem till sig själv. Han får helt enkelt jobba på och stärka sig, åka på någon träning då och då, och sedan får vi se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*