En mycket bra fredag

Idag har jag haft bra flyt med exakt allt. Började morgonen med att rida Anea och hon kändes väldigt fin idag. Har inte satt så mycket tryck i henne men varit noggrann med bärighet och små detaljer som gör stor skillnad. Tror att jag åker till Enköping på söndag, jag behöver träna på att tävla.

Efter det hade jag en privatlektion för Maria, som fick rida Grodan. Jag har inga klara planer för den hästen, men lite får hon jobba när det går tänker jag mig. Sätter sällan in nya hästar i grupp på en gång oavsett ålder, och med en ganska grön häst är det uteslutet för mig. Jag vill ha koll på att allt går rätt till. Jag tror att Grodan kan bli riktigt trevlig med rätt vägledning, för hon är ”oförstörd” och har i mina ögon en bra ridbarhet = trevlig inställning, bra egen balans och fin mun. Däremot tror jag att det är lika lätt att förstöra henne eftersom hon är känslig och lätt blir lite kort och spänd i steget och formen. När hon slappnar av rör hon sig betydligt bättre. Tror att Maria gillade henne. Tror inte att man inte kan gilla henne för hon är så himla söt och gosig om inte annat!

Efter lunch hade jag en kurs och en privatlektion. På kursen fokuserade vi på övergångar, tempoväxlingar och formen. Alla hästar (och ryttare) var duktiga. Ibland blir jag lite hemmablind med mina elever men det händer grejer. Det är trots allt skillnad på att kunna börja peta i vilken form hästen går i, och att bara att den går i form, om ni kan förstå skillnaden här. Det går helt enkelt att jobba mer med detaljer och kvalitet nu.
Affe (och Marie) var duktiga idag – första gången han gör förvänd galopp en kortsida på lektion. Vi har bara gjort bågar längs långsidan förut. Kvitto på utveckling med andra ord!

SÅ lyxigt att kunna hålla kurs en fredag eftermiddag – och sedan gå hem  i vettig tid. Inga lektioner för mig i helgen, men ska jag tävla så blir jag inte helt ledig. Har dock lite annat inbokat också, för att inte bli helt insnöad i hästbubblan. Hoppas att ni har en bra helg framför er!
Dagens guldstjärna till Affe!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*