Ny vecka

Halva februari har nästan gått! Skönt. Brukar vara min segaste månad (utom november) men just nu är det soligt och fint, dagarna börjar bli längre och jag har börjat känna av våren lite redan.

På dagens schema stod ridning av tre hästar, samt longering av en. Egentligen var planen att Grodan skulle ridas, men jag longerade henne igår och då var hon en hel del i luften, så jag vågade inte chansa. Idag var hon dock betydligt lugnare, så imorgon ska hon ridas. Ett plus är dock att efter att ha galopperat som en galning så travade hon också riktigt, riktigt fint och avslöjade därmed att det finns lite potential i henne!

Anea fick jobbas igenom på träns, eftersom jag bara ville rida grundjobb idag. Hon vilade lördag och jag longerade igår – det är det bästa om hon kan longeras efter vilodag, men det funkar ju inte alltid. Imorgon tänkte jag rida mer ”på allvar”. Zigge och Affe fick också gå ett pass med mig idag. Jag försöker att rida alla en dag i veckan som ”regel” men det går inte alltid. Vissa behöver mer i perioder, medan andra kan sitt jobb så pass bra att jag inte behöver lägga mig i lika mycket.

Nu är det snart dags att gå ner till kvällens lektioner, med markarbete på schemat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*