Ny häst

I torsdags hämtade jag mitt senaste tillskott, ett litet sto född 2011 e. Eldorado van de Zeshoek – Negro. Hon heter Goan men jag vet inte hur jag ska uttala det så jag kommer (efter en något oseriös röstning på FB) kalla henne Grodan. Det var liksom det som fastnade så nu blir det så… 😉

Hon kommer från samma stall i Danmark som jag tidigare köpt flera hästar från. Jag har köpt även denna på film och vi har bara haft sms-konversation kring den. Det är verkligen inte det ”bästa sättet” att köpa häst på, men det har fungerat för mig förut och jag börjar misstänka att jag triggas lite av det hela och tycker att det är lite spännande med postorder-hästar. Nu får vi se om jag har tagit ett bra beslut eller ej, men såhär långt verkar hon ha ett trevligt psyke (såvida hon inte är i chock!).

Min tanke är att ha henne för att utbilda och sälja OM jag tror att jag kan få ut tillräckligt för henne. Annars får hon väl stå på tillväxt lite och bli lektionshäst. Jag tycker dock att 6 år är för ungt att gå i verksamhet ”på riktigt” men förhoppningsvis kan hon gå med lite då och då i alla fall. Det kan ju hända att vi gillar henne så mycket att hon blir kvar, men det får vi se.

Vi har bara longerat igår och idag och planen är att rida på måndag. Det verkar som sagt vara en trevlig häst som jag tror att man kan utveckla. Inga stora spektakulära gångarter, men bra grundgångarter och ser balanserad ut. Dessutom jättegullig och vänlig!

Film från longering idag.

Film från försäljningsstallet.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*