Lunchpaus

Lunchpaus innan det är dags att förbereda helgens övernattningskurs. Idag har jag bara ridit två hästar och det gick bra med båda. Anea fick gå i ridhuset en tredje dag i rad, vilket jag oftast undviker (ska träna imorgon också nämligen). Det blir alltså fyra dagar dressyr på raken och det är ”för mycket” tycker jag, men ibland blir det så. Jag försöker variera så mycket jag kan, men för lektionshästarna blir det ju svårt. De rids dock ut ca en dag i veckan och så lägger jag in pass med bommar också då och då. Det är inte bara för att de ska orka fysiskt, utan jag tror det är bra för deras psyke också. Att göra samma sak varje dag tröttnar väl vem som helst på?

Idag ville jag i alla fall prova kandar på Anea, så därför red jag inne även idag. Dessutom ville jag göra en ”check” på om hon faktiskt hade kommit loss och det var mycket bättre än igår. Nu hade hon ryggen med sig från start och bjöd bättre framåt. Red i princip ett lugnare pass med lägre form, men kollade av piruettjobbet (som strulade igår) och även lite tramp på slutet. Efter det fick hon skritta ut i skogen en stund, så fick vi i alla fall in lite annat arbete.
Kandaret har jag ju inte varit kompis med riktigt, men snart är det tävling och jag kan ju inte ”undvika problemet” hur länge som helst. Jag har mest testat att byta stång, men nu provade jag att ta en smalare bridong istället. Den är väldigt, väldigt smal, men tanken är ju att stång och bridong ska samverka och det blir inte som att rida endast på ett smalt bett. Jag tyckte nog att det här var bättre! Jag har nämligen fått en känsla av att en del av kandar-problemet är att betten ”krockade” i munnen för att det blev för trångt. Nu tycker jag att bridongen kom mer fri från stången. En väldig massa pyssel med utrustningen minst sagt. Hoppas detta funkar nu! Tror att jag testar kandar på träningen imorgon också.

Ikväll kommer det för övrigt en ny häst, om allt går som det ska. Eller, i natt snarare. Ska hämtas runt midnatt! Tror att jag får sova lite efter kvällens lektioner innan jag ska åka iväg, annars kommer morgondagen bli riktigt jobbig är jag rädd. Berättar mer när hästen är på plats!
Sådan här ”gratis-träning” i snön har det varit skralt med i ”vinter”. Det är inte ett dugg kul att rida ut nu, och så hamnar man ännu mer i ridhuset… (Fast man kan / ska inte skylla på vädret, det är bara en undanflykt).

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*