Saker man gör en ledig lördag

Den här tiden på året (när det inte är tävlingar t.ex.) är det lite lättare att ta ledig dagar, så man får passa på! Saker man kan hinna med istället för att vara i stallet:

1. Klä av julgranen pyntet till slut. Högst medveten om att det är ”lite sent”, men det är ju så mycket roligare att ta in den än att ta bort den! I år provade vi en ny strategi, nämligen att såga isär granen innan vi tog ut den. (Jag tror inte det har undgått någon att granen var enorm, men man kanske bör förtydliga det här.)

2. Baka en sockerkaka eftersom jag har ”glömt” att jag har en kurs imorgon och inte har köpt fika. Inte ofta jag bakar numera kan jag säga.

3. Beställa fröer inför årets grönsaksodling, som ser ut att bli på en mycket större yta. Inte för att jag förstår hur det ska gå, med tanke på att vi inte orkade rensa ogräs förra året och nu blir det ungefär tre gånger så stort om det går enligt plan. Beställa fröer är roligt, rensa ogräs är inte så roligt. Äta grönsakerna (om man hittar dem bland ogräset) är väldigt roligt!

4. Äta upp resten av tårtan från igår när vi firade att min stalltjej har fått körkort. Perfekt, nu kan jag skicka henne att köpa foder så slipper jag. 😉

5. Boka semester till sommaren och en natt på hotell i Visby för att fira vår bröllopsdag (på fel dag). Gäller att vara ute i god tid… Fast det är faktiskt inte ett skämt då det sammanfaller med Almedalsveckan, och det fanns bara rum på ett enda hotell kvar. Tur att det var ett gulligt ställe som jag verkligen har velat bo på!

Sedan blir det alltid någon form av jobb ändå, som att svara på mail och planera kurser mm. Det är liksom omöjligt att låta bli när man är egenföretagare. Ofta vet man inte om man jobbar eller är ledig har jag märkt. På gott och ont kanske, men mest på gott, för det tyder också på att man har ett jobb man trivs med tror jag!

I år tog vi julgransplundringen till en ny nivå.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*