Bra träning

Idag har jag och Anea varit hos Rebecca och tränat igen. Jag tyckte det gav mycket förra veckan och ville följa upp det snabbt. Dessutom har jag anmält mig till tre (!) tävlingar i februari så nu måste vi igång! Hela hösten har vi ju bara lullat runt – vilket i och för sig kan ha varit bra för oss båda.

Rebecca tyckte att både traven och galoppen var mycket bättre idag. Vi jobbade ju mycket med tempoväxlingar och att få igång henne sist. Jag har dock en känsla av ett det är minst lika viktigt att få igenom skänkeln i sidorna och inte bara ”framåt”. Ofta vill Anea bli lite rak i sidan och lutar sig åt ena hållet, och om jag trycker på i det läget blir det lätt med raka bakben och in i handen. Nu tyckte jag hon tog jobbet himla bra förra veckan, men idag fokuserade vi mer även på sidorna och då blev resultatet ännu bättre. Uppskattar när man själv kan komma med förslag på hur man vill jobba och inte bara bli ”matad” med information.

I alla fall: idag fick vi bättre sving i traven, mjukare galoppsprång och riktigt bra känsla i skolorna där jag fick en lättare front! Tyvärr hade jag ingen med mig som kunde filma, himla synd. Vi provade att trampa lite mot slutet och det är lite på gång även om hon fortfarande gärna hoppar upp med baken eller åt sidan. Nu är målet bara att få ta små steg och få en ”reaktion” till att börja med. Känslan är dock att det är åt rätt håll nu – hon blir inte alls lika mycket som en älg på flykt längre.

Riktigt nöjd och särskilt med att jag fått en stor förbättring på både hästen och min egen sits på bara en vecka! Nu ska jag försöka hålla i den känslan och ställa högre krav på mig själv. Inget mer vinter-lov!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*