-24

Hur kan det gå från +8 på nyår till -24 idag på mindre än en vecka? Fullständigt obegripligt. Ja, det var faktiskt så kallt här i morse (detta är ju ett köldhål som ni elever vet). Hade jag kollat termometern innan jag gick till jobbet så vet jag inte om jag hade vågat gå ut! Men konstigt nog klarar man den här ”torra” kylan ganska bra. Det jobbigaste var känslan av att låren skulle krackelera efter att jag hade släppt ut 13 hästar eller vad vi har just nu…

Min första hurtiga elev kom redan nio i morse och red i kylan, men sedan blev det något varmare (eller mindre kallt snarare) under dagen. Har även haft ett dagläger och en till privatlektion. Hästarna har varit fina och pigga! Man tror att de ska bli stela av kylan, och lite spända kan de ju bli men ofta tycker jag att de är som finast när det är riktigt kallt. Iffi var pigg som en mört i morse och ville galoppera hela tiden. Gjorde väldigt många fina fattningar idag (både med och utan ryttaren kan man säga). Gulligt tycker jag med tanke på att hon är 21 nu (om man räknar hästarnas ålder från nyår som man brukar).

Efter att stall och lektioner var avklarade så hann jag ut med Anea 30 min innan det blev mörkt. Det är nog ljusare några minuter längre nu och snön hjälper ju till. Vi pulsade och småjoggade i snön och då räcker 30 min gott och väl.

Dagens upptäckt: det går att klämma in en dunjacka under min Uhip-kappa! Dagens lager på lager var underställströja, fleece, väst, dunjacka och kappa. Ingen vidare rörelsefrihet men jag har inte frusit idag i alla fall!
Diza med vit mascara idag.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*