Veckans övning

Den här veckan har vi fokuserat på skänkelvikning på en kort linje och därefter att kunna rida rakt ut i något friskare tempo. Man rider in på diagonalen snett igenom, men redan på kvartslinjen ungefär så rider man rakt fram ända till nästa kortsida. Sedan fortsätter man i samma varv som tidigare och gör likadant på andra långsidan.

Övningen förtydligar ytterskänkeln och jag tycker att problemet med krokiga halsar blev betydligt mindre i den här övningen. Förmodligen för att ryttaren vet att man ska rakt fram efteråt. Ofta ser man förböjda halsar och lite svag bjudning i skänkelvikningar, men här får man lite hjälp med båda.

Om man vill utveckla övningen kan man istället rida en ”trappa”, dvs diagonal – rakt fram – diagonal osv. Eller så rider man rakt fram en kort bit och tillbaka till spåret. Övningen kan också göras i galopp och är då även förberedande för galoppsluta. Kanske något att jobba med under julens privatlektioner…

Nu är detta sista veckan på terminen! På torsdag blir det dock en övning med bommar, för jag tror inte vi har haft det på länge med torsdagsgrupperna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*