Imorgon sätter jag inte foten utanför dörren

Naturligtvis bröt förkylningen ut ordentligt. Snorig och täppt, nyser och har ont i halsen. Hade jag varit anställd hade jag aldrig i livet gått till jobbet idag, det kan jag säga. Det är ytterst sällan jag tycker det är ”jobbigt” att driva eget, men när man blir sjuk är det inte så kul. Nu händer det inte så ofta, och en förkylning dör man inte av, men  när jobbet dessutom är fysiskt krävande så blir det faktiskt en match att ta sig igenom dagen. Idag hade jag stallet själv, en kurs med två pass och några hästar som verkligen behövde röra på sig (men jag har bara longerat). Det kändes viktigt framförallt för att jag faktiskt är helt ledig imorgon (tack och lov), och helst vill jag inte att de vilar en hel helg. Anea får dock vila både lör och sön, och jag är verkligen tacksam över att jag har stora hagar och inte står uppstallad någonstans med ca två  timmars hagvistelse i en ruta!

Dagen gick hur som helst bra. Vi har haft granhuggning också (det fick Torbjörn sköta) samt sålt några lammskinn. Mina föräldrar har varit här en sväng också och min snälla mamma hade bakat pepparkakor (hästar och får såklart). Så fort jag kom hem lade jag mig dock i sängen och trodde att jag skulle läsa, men somnade förstås direkt! Tur ändå att jag blev sjuk nu och inte förra helgen (med kurs hemma) eller på julen. Tajmingen är rätt bra ändå, men jag hoppas verkligen att jag är okej på  måndag igen så att jag kan rida. Imorgon ska jag verkligen VILA och jag behöver inte ens kvällsfodra, så jag tänker inte sätta foten utanför dörren!

Just det, dagens lucka också:

Lucka nummer 17:
Vad önskar du händer på nyår?

Vi firar alltid nyår hemma, och jag hoppas inte på mer än en trevlig kväll med folk jag gillar! Förra året blev jag jättesjuk på julen och fram till nyår, så klarade nätt och jämnt att fira. Eftersom jag är förkyld nu så hoppas jag på att min dos är avklarad sedan så att jag kan få ett piggare och roligare nyår (och även orka fira jul i år)! Jag gillar nyår, men det är nog dels för att jag inte längre behöver fundera på vad jag ska göra. Annars tenderar sådana högtider bli lite jobbiga ibland, men vi kan ju ändå inte åka härifrån pga djuren så man vet alltid var man kommer fira. Dessutom tycker jag att det är roligt att ordna fester har jag upptäckt!

dsc_1099

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*