Lucka 15 och 16

Lucka nummer 15:
Vilken film eller bok har inspirerat dig mest i livet?

Måste säga att en del frågor i den här kalendern är riktigt kluriga. Jag läser en bok eller ser en film och sedan har jag oftast glömt den dagen efter om jag ska vara ärlig. Kan inte komma på något som direkt har inspirerat mig, men den bok som jag minns som gjort ”avtryck” är Anne Franks dagbok. Den började jag läsa av en slump när jag var ganska liten (11?) och det är den första boken som jag kommer ihåg att den ”fastnade”. Den väckte också ett intresse för andra världskriget och kanske en av de få saker på historielektionerna som jag hängde med på. Skulle verkligen vilja åka till Auschwitz, men när man knappt kan ta semester så kanske det trots allt inte hamnar på prio ett på listan om man skulle åka bort. Det känns dock som något jag verkligen skulle vilja se med egna ögon, hur hemskt det än är.

Lucka nummer 16:
Vilket personlighetsdrag har du som du kan se att du ärvt från dina föräldrar?

Personlighetsdrag vet jag inte. Om det är ett personlighetsdrag att somna väldigt lätt, och även på olämpliga platser, så har jag det från min pappa. Jag sov genom hela skolan (men fick ändå bra betyg), somnar om jag kör bil längre sträckor och har till och med lyckats slumra till på hästryggen. Därför är det nog tur att jag har ett jobb där jag inte sitter stilla så långa stunder!
Intressen verkar jag dock ha ärvt nu i vuxen ålder. Min mamma gillar att odla, och jag har också börjat förstå det roliga med det (till viss del). Min pappa fotograferar jämt, och jag har visst också börjat göra det. Tydligen är det sant att äpplet inte faller långt från trädet. Det är lite irriterande när man upptäcker det…
dsc_1046

Etiketter:

2 svar

  1. Du kommer nog över den irritationen, när du är gammal nog att ha ärvt vår visdom också! Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*