Veterinärbesöket igår

Anea har ju varit lite märklig en period, och som jag skrev tidigare så verkar hon ha fått en smäll / spricka i  huvudet. Det går en naturlig ”spricka” / sutur i skallbenet på den punkten, så om de får en smäll där så svullnar det typ upp i hela det området. Hon har alltså inte spräckt hela huvudet, fast det ser ut så. Troligen kommer hon nog alltid se lite konstig ut dock, även om svullnaden (kanske) lägger sig lite. Det tråkiga är att ögat rinner fortfarande, och enligt veterinären kan det dessvärre bli kroniskt. Inget jätteproblem kanske, mer än att det ser ovårdat ut.
h-cranium%20front%20colour%20no%20text-3pc”Sprickan” är alltså i området / linjen mitt över ögonen. Den här bilden visar hur skallen är uppbyggd av olika ”delar”.
can-stock-photo_csp28288858Det var svårt att hitta någon bra bild på ett riktigt kranium. Har googlat fram dessa och det är förmodligen inte tillåtet att använda dem…. Så nu blir jag väl stämd.

Hur som helst. Huvudet kan man ju inte göra något åt, bara vänta och se. Tyvärr tycker jag inte att jag har kunnat sätta igång henne ordentligt pga att hon dessutom har haft sämre takt och varit spänd. Ingen tydlig hälta, men fick för mig att hon ville sätta vänster bak snett in under kroppen istället för rakt fram. Det är på det benet hon även hade ett sår på hasen, och den hasen var mer gallig. Den är nu behandlad + bakknät, som hon förmodligen också har ansträngt i samband med att avlasta hasen (?) eller något sådant. Vi röntgade både knä och has för säkerhets skull, och hon är jättefin på röntgen, tack och lov. Förhoppningsvis har hon ”bara” fått en smäll på hasen och pga det en inflammation. Nu får hon bara promenera i tre veckor, men just den här tiden på året vete 17 om det är så mycket att deppa över. Kan dock bli träligt att sätta igång henne med tanke på att jag knappt ridit på hela oktober, men det är som det är. Tur att tävlingssäsongen är avklarad. Sedan hoppas jag att det inte är något mer som ”spökar” utan att detta var allt…! Kan dock inte gärna klaga med tanke på att det är första gången på alla (8?) år som hon skadar sig.

Etiketter:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*