Vet-check av Zigge

Idag har jag varit och vet-checkat Zigge, ”just in case”. Han har jobbat något hårdare en tid och egentligen varit finare än någonsin, men efter en period med lite tuffare jobb tyckte jag han verkade trött i kroppen. Nu har han vilat en vecka och idag kollade vi honom hos veterinären. Inga böjprovsreaktioner men lite stel i ryggen – dock inget som behandlades. Omdömet var egentligen att han är ”över-rörlig” och en sådan häst kan lätt bli lite ansträngd. Skönt dock att han förmodligen bara varit trött i musklerna. Har haft en viss oro över hans bakknän pga att han sätter bakbenen ganska djupt in under kroppen ”av naturen” men egentligen kanske han inte är stark nog att bära sig där tillräckligt ännu. Han rör sig inte särskilt ”ekonomiskt” om man säger så.

Jag tänkte smyga igång honom lite från och med imorgon, så får vi se hur det verkar. Jag kanske är lite väl petig, men åker hellre till veterinären en gång för mycket än tvärtom. Han är lite mindre musklad på ena sidan och det är hans svaga bakben, så jag får väl bara jobba vidare så gott jag kan med att stärka den sidan. Tror dock aldrig han kommer bli ett ”muskelpaket” utan han är nog den taniga typen av naturen.

Han har faktiskt skött sig superbra idag! Jag har aldrig åkt med honom förut, och bara provlastat en gång. Det gick väl okej men det var inte helt utan protester. Hade ställt in mig på det värsta idag, men han gick in direkt utan att ens vifta på örat. Både jag och min stalltjej var typ i chock när vi satte oss i bilen, haha. Ni som har träffat Zigge vet ju att han i princip kan diskutera att gå in i spolspiltan och ibland ridhuset, så man förväntar sig inte att han ska traska rätt in i släpet. Det gick lika bra på vägen hem! Tur det, jag vill INTE stå vid kliniken och tjafsa om lastning med min häst. Tycker att jag ser svårlastade hästar varje gång jag åker till klinik. Vi två tillfällen nu nyligen har jag sett folk som försökt lasta sina djur ända från att jag kommit till kliniken tills jag har åkt hem igen! Mardröm.

Nästa projekt: försöka klippa honom. Det kan nog bli en upplevelse eftersom han inte kan stå stilla ens när man borstar. Men han kanske överraskar mig positivt där med? Måste göras snarast, han har inte så tjock päls men väldigt lång. Ser nästan ut som en hund eller något vid det här laget….
dsc_1854Som sagt – bakbenen är ganska långt inunder, trots att han inte är särskilt ”stark”.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*