Programdelar för hela slanten

Jisses vilken regnig dag! Svårt att tro att jag satt i bikini och läste i solen i lördags (hade faktiskt lite tur med min mini-ledighet). Har ändå haft en bra dag trots vädret, förutom att allt drog ut lite på tiden och jag inte hann allt jag hade tänkt.

Har ridit tre hästar och fokuserat på programdelar.

Anea
var riktigt fin idag och jag red delar ur St Georges och Int1. Jag börjar verkligen hitta mer och mer hur jag ska göra så det inte bara är ”tur”. Framförallt kan jag påverka henne mer i rörelserna nu och har bättre kontroll, men det lyckas ju inte varje gång. 😉 Gjorde en grym helpiruett åt mitt svåra håll och kände mig superduktig, tills jag insåg att jag hade tappat själva linjen och kom ut helt fel för att göra bytet vid vägen – lite så är det nu. Kvalitén känns bättre men allt ska fortfarande ”sättas ihop”.

Avatar
(ny inackordering som ska få en vettig presentation) har fått träna på saker som ingår i MsvC, framförallt öppna – volt – sluta och enkla byten. Bitvis sjukt fin känsla, bitvis tyckte han det var väldigt jobbigt idag. Men den bra känslan överväger! Jag tror den här hästen kan bli jättefin för han är av naturen så mjuk och smidig i kroppen.

Harry fick traggla vidare med MsvB5-delar. Idag på kandar, för första gången (skrittade ut med det förra veckan). Såklart inte första gången för honom – utan för oss tillsammans. Jag har inte sett behovet av det för han är fin i munnen och blir egentligen inte stark, men nu vill jag testa ”allt” och jag fick faktiskt mycket bättre flyt på kandaret än tränset. Låter inte logiskt att ha kandar på en häst med svag bjudning, men bjudningen hänger ihop med att jag måste ha honom mer mellan hjälperna och mycket kvickare. Det han gör innan han ”läger av” är att länga ut formen och bli ”platt” och i samband med det släpper han bakbenen. På kandaret kunde jag ta små, snabba förhållningar och aktivera bakifrån samtidigt. När han blir sådär ”tuggummi-seg” så blir han det både för skänkeln och handen kan man säga.

Nu kanske det här var ”nyhetens behag” och inte lösningen varje dag – MEN jag fick bättre kontroll och jag tror inte det var en slump. Faktum är att jag till och med fick en ”längre hals” för att jag kunde ge eftergiften snabbare också. På tränset hinner han krypa in bakom och så fastnar han där lite och är tom och oåtkomlig. Men vi får väl se om den här effekten håller i sig. Kommer absolut växla betsling, oavsett.
IMG_9667Från en solig dag. Den här dagen förtjänar inte att vara med på bild, det är grått…

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*