Dagens ridning

Jag ska inte gå in alltför mycket i detalj kring detta, för jag har ridit ÅTTA hästar idag… Känner mig jäkligt duktig faktiskt. Framåt 17.30 när jag var klar kändes det som om ridstövlarna hade vuxit fast på kroppen. Varmt som attan har det varit också – ni som påstår att det är höst får nog omvärdera det. Har ridit i linne och fått nya, fina streck på kroppen, så solen tar fortfarande!

Flera av hästarna har jag ridit ute på åkern idag. Guldstjärnan går till Diza. Hon har sett fin ut senaste lektionerna, och kändes bra också – fin i munnen, starkare i bakdelen och väldigt lättriden idag. Anea har inte riktigt fixat mina mål denna vecka att höja ribban. Har varit för spänd tyvärr, och idag blev det kiropraktor för hennes del. Det är totalt meningslöst att sätta press på henne när hon känns ”skev” och tyvärr behöver hon en hel del underhåll utöver ridningen. Min kiropraktor Eija är väldigt duktig (rekommenderas). Det är enda kiropraktorn till häst som jag faktiskt har känt skillnad i ridningen efter.

Har ridit alla mina hästar utom Affe, plus en inackordering.
Kan väl sammanfatta det hela med att vi måste jobba mer med att hästarna ska bära sig själva och inte hänga i handen = ryttarna måste bli snabbare att lätta av och inte bära runt på hästarna. Får bli tema i höst kanske?

Avslutade rid-racet med Harry där jag provade en annan sadel. Inte helt nöjd med nuvarande (men heller inte säker på om den är SÅ dålig). Den här sadeln (Equipe) tycker jag är jätteskön på den hästen som brukar ha sadeln. På Harry gick det inte alls. Red två varv och konstaterade att jag inte kunde rida lätt, så jag bytte tillbaka till min Jaguar. Efter det tycker jag att jag fick rätt bra snurr på honom, inte helt gratis men jag lyckades lösa det med list och inte med kraft, vilket jag är mycket nöjd med. Mer om det en annan gång – kan bli hur långt som helst är jag rädd.
DSC_5181Supernöjd med att jag kan rida runt på en lydig (!) Zigge på åkern. Hade jag aldrig trott i februari.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*