Dagens ridning

Idag har jag bara haft tre hästar ”på listan” även om det är onsdag och en dag jag brukar rida mycket. Har dock hoppning ikväll så det blev inte så många hästar ”över”.

Iffi är igång igen, i alla fall så pass att hon rids i alla gångarter. Det tog ju väldigt lång tid för såret att läka så hon har vilat ganska länge. Dock var hon inte halt av det ens när det var akut, så anledningen att hon inte har ridits är bara för att det inte skulle spricka upp. Idag har jag ridit henne en stund utomhus, och hon känns pigg och glad, och förvånansvärt bra för att vara 20 år och inte vara fullt igång. Hon verkar tåla väldigt bra att bli stående, fast man tror att det borde bli katastrof.

Zigge har övat förvänd galopp och enkla byten, med varierat resultat. I grunden känns han mycket bättre och det är därför jag kräver mer nu. Men när jag kräver mer och det blir tungt så blir han också lite jobbigare att rida för att han försöker hitta egna utvägar… Åt vänster går det fin-fint att rida förvänd, men åt höger vill han byta. Fina, rena byten, dock. Bådar gott inför framtiden, haha. Men nu får det bli ett av målen i höst att den förvända ska sitta, så får han byta galopp efter jul. 😉

Har även tränat byten (med flit…) på Gloria. Gick bra! Vi jobbade lite med det igår, och ibland är det bra att köra snabbt på det direkt igen så det inte blir för lång paus till nästa försök. Idag var det bättre, nästan alla byten är rena, men åt ena hållet blir hon lite låg fram och trycker upp ländryggen. Här är det knepigt, för hon måste vänta utan att man bromsar galoppen, annars får hon inte plats. Men snart sitter det nog! Tycker det är roligt att kunna hjälpa mina inackorderingar både från marken, men också med ridningen. Det blir mer ett helhelts-koncept än att bara mocka och ta ut och in, vilket är mer inspirerande och så lär man känna hästarna på ett annat sätt!
14046135_10155220090868636_3461705324832496429_n

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*