Skön förmiddag!

DSC_4449Idag har jag haft stallet helt för mig själv, bara jag och hästarna. Jätteskönt! Även om jag har bra elever och inackorderingar så är det lite mer avslappnande att få vara där utan att behöva göra mer än ”bara mitt” ibland.

Jag har ridit Affe och Anea idag. Hade tänkt ta Fantasi också men det blev longering istället. Dels för att spara tid, men också för att det är bra att jobba utan ryttare också. Jag tror jag gör samma sak imorgon. Lektionshästarna longerar jag sällan, eftersom det är viktigare att ”damma av” hjälpgivningen under terminen, men nu när det är något lugnare tycker jag det är bra med lite alternativt arbete. Anea longerar jag ca varannan vecka som ”vilodag” om jag inte vill att hon ska stå helt. Tycker dock inte man ska longera vare sig för ofta eller länge (15-20 min brukar räcka) och det är viktigt att hästen går i bra balans och ett kontrollerat tempo.

Nu är jag klar för dagen med stallet och har ätit lunch till stor del bestående av egna grönsaker (igen)! Idag blev det omelett med mangold och till det egen sallad, gurka och spenat samt en köpt tomat. Men snart tror jag vi kommer ha egna tomater också, bara de börjar mogna. Om hästarna kan hålla sig på fötter idag så gör jag ett nytt försök att hitta på något kul ikväll. Det är väl bäst att åka snabbt innan något händer. 😉

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*