Bli en bättre ryttare

Känner mig duktig som just varit ute och sprungit en lite längre runda än tidigare, i alla fall enligt kartan. Står fortfarande fast vid att konditionen är ganska bra, men däremot är det andra muskler i benen än vad jag är van, och framförallt måste jag passa så jag inte belastar knäna för hårt.

Nu har jag faktiskt kommit ut flera gånger i sommar, och jag börjar tro att jag kanske kan hålla fast vid det här så länge det är hyfsat varmt ute. Jag skulle dock aldrig ge mig ut och springa på vintern när det är kallt, fy! Tror i alla fall att det är bra att lägga till någon annan träning vid sidan av ridningen, men bara i den mån man orkar. Tyvärr är jobbet så pass tungt och slitigt för det mesta att all träning utöver det är utesluten. Jag vet inte heller om detta gör mig till en bättre ryttare, men jag blir knappast sämre av det i alla fall. Ridning är ganska statiskt, så därför tror jag att annan träning vid sidan om är bra.

Förr när jag sprang försökte jag peppa mig själv med att ”om jag klarar hela rundan kommer jag rida St Georges”. Nu är ju det målet uppnått och svårt att använda som morot, så nu när jag springer får jag försöka peppa mig med att ”om jag klarar hela rundan får jag en GP-häst”. Det är ju orimligt, men det gör i alla fall att jag orkar sista biten, för det gör mig mindre benägen att ge upp. När jag tycker det är jobbigt springer jag snigel-långsamt, men jag stannar INTE!
fårö
Är inte BARA hurtig. Under dagen har vi varit på Fårö på den här fantastiska stranden!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*