Tankar efter helgen

En liten sammanfattning efter helgen. Är jättenöjd med att det blev ett bättre resultat  med tävling två dagar tätt. Tror att det var väldigt bra med en dag mellan, men det kan ju vara svårt att hitta passande klasser på andra ställen fre och sön. Jag kanske borde rida två dagar i rad någon gång i höst för att se hur det känns. Förut har jag tyckt att hon har varit så spänd att jag inte har känt att det skulle bli bättre dag två, men jag tror hon har utvecklats lite även där. Även om hon är tittig så är hon inte spänd i hela kroppen och det sitter inte i till dagen efter. Jag tror också att vi båda orkar mer nu!

Kommentarerna efter ritterna sammanfattningsvis: mjukt ridet, väl genomfört, vårdat ridet, positiv häst. Det som återkommande ska förbättras är: blir ibland kort i formen, ska bära sig bättre, mer lätthet fram, visa mer ökade gångarter.

Det jag får försöka jobba vidare med är ytterligare bärighet (och att kunna bibehålla det på banan…) så att hon kommer upp mer i fronten, och där måste jag kunna lätta av. Det är fortfarande svårt att göra det utan att ”tappa” henne. Ang travökningarna så räcker de inte riktigt för svår klass, det blir lite hastigt och hon behöver visa mer ”häng” i steget och komma upp även där. Jag tror att vi kan träna det, och det är inget jag har lagt så mycket krut på nu sista tiden, men jag får tänka på det. Galoppen är nog svårare generellt. Hon har en liten och kort galopp och vinner inte tillräckligt mycket mark. Men ökad galopp är ett moment, och om vi får 6 där så är det gott nog för mig. I så fall känns det viktigare att få henne bättre i den samlade galoppen eftersom alla ”krumelurer” rids i samlad galopp. MEN den samlade galoppen behöver också bli större (framförallt mer elastisk) och inte för kort.

I sommar tänkte jag försöka lägga in lite galoppbommar / studs, fortsätta försöka trampa och klättra lite om jag hittar någon backe. Då får hon variation som förhoppningsvis ger mig något även på tävlingsbanan. Ska orka släpa fram bommar bara (där är jag väldigt lat)!

Har också funderat ett varv till över Lag-SM. Samma helg har Vallentuna sitt meeting. Kanske ger det mer att åka dit och rida flera dagar istället? Om inte annat så blir det billigare och närmare. Vi får se.

Avslutningsvis tänker jag dela med mig av en kommentar som Nina skrev på FB idag, som gjorde mig väldigt glad:Ett nöje jobba m Dig, Suvi!! Du kan nå hela vägen på din ambition, känsla, analytiska förmåga o förmåga att kommunicera ang tränings upplägg. Kram N”. Blev verkligen glad och rörd över det, och tacksam över att ha en så stöttande tränare. Hade aldrig vågat hoppa upp till den här nivån utan henne.
DSC_0096Nu ska jag inte tjata mer om Anea, ni som tycker det är mycket att läsa för hoppa över. Det är mest för min egen skull jag skriver, det är ett bra sätt för mig att analysera saker.  Några av er kanske ändå tycker att det är intressant!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*