Tävlingsplanering

Har börjat titta på planeringen av kurser inför hösten… Jag måste utgå ifrån de tävlingar jag vill åka på och även när jag ska döma. Än så länge har jag två tävlingar bokade att döma, 21 aug Kungsängens sportryttare, samt 9 okt i Stäket.

Sedan var det här med att tävla själv… Man kan ju i princip åka varje helg i augusti, men sedan blir det glest mellan bra tillfällen. Lutar åt ca 2 tillfällen i aug, 2 i sept, 2 i okt och ett i nov. Frågan är hur jag gör med Harry, men det är sekundärt. Anea går först. Ibland trillar det ju in lite fler tävlingar vartefter, dock. Tycker alltid det är mer att välja på under våren, eller inbillar jag mig?

Den största frågan är om det blir Lag-SM även i år. Måste prata med Nina om det. Anmälan öppnar redan 26 juni – det är snart!! Det hänger på om Lejondal tänker skicka ett lag även i år. På ett sätt vill jag verkligen vara med igen – för man vet ju inte om det kommer fler sådana chanser. Är dock väldigt glad att jag passade på förra året när det var ganska ”nära” på Strömsholm. Nu är det i Värmland och det är väl överkomligt, men det går ju loss på ca 5000 kr med boende och box har jag just räknat ut. Dessutom måste jag ha med mig någon som är villig att vara där med mig tors-sön. Nu tror jag inte att laget går till final, men man måste ju ändå boka alla dagarna? Eller?

Hur har folk råd att tävla och åka på meetings stup i kvarten? Det fattar väl jag med att 5000 inte är ”mycket” om man jämför med ett OS, men ändå. För övrigt så har ju OS-ryttarna sponsorer, men likväl får de ju stå för en hel del själv. Dessutom drar man inte in en spänn under tiden man är borta. Har förträngt att ridsport är dyrt att syssla med, men sanningen kom visst ikapp mig. Man får vara oerhört tacksam att det finns så mycket tävlingar runt oss på nära håll ändå, med hög standard. Ofta åker jag ju trots allt inte längre än en timme bort…
DSC_7977

Etiketter:

2 svar

  1. Helt otroliga kostnader så fort man börjar komma upp i klasserna! Det vanskliga är att det inte verkar vara någon som ”tjänar storkovan” på ens utgifter, så det finns liksom ingen orättvisa eller skevhet att peka på heller. Arrangörerna påpekar att de knappt går runt, ryttarna att det är dyrt… var tar pengarna vägen egentligen?!

    Hoppas du lyckas komma iväg iallafall! Har du någon i Karlstad som du kan bo hos, så du slipper iaf den kostnaden? Anmäler mig frivillig som hästskötare 😉 Har fin-fina referenser på att hålla hästar välpolerade och ryttare matade och vätskepåfyllda 😉

  2. Det ”roliga” är att startavgiften är som vanligt runt 400 kr… I och för sig kanske laget betalar en summa också men det stod klubben för förra året. Men jag tror kanske jag känner någon åt det håller, värt att kolla upp! Och hör av mig om jag behöver hjälp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*