Sadelkrångel

Det här med sadlar alltså… Blir inte klok på det! Stoppade ju om Aneas sadel, och den ”känns” bättre, men den åker fram lite när jag rider och det är ju verkligen inte bra. Frågan är om hon har gått ner lite i vikt nu när det är vinter? Då kan man ju hoppas att hon rundar till sig igen, men till dess då? Vill högst ogärna leta efter en annan sadel, dels för att det kostar pengar, men också för att jag tycker väldigt mycket om den här.

Sedan var det Harry… Han har haft samma sadel, vilket har sett ok ut och känts bra, men den ligger inte still på honom (heller). Igår var han ”tjafsig” att rida och ville sänka ryggen och trycka upp nacken när jag ville göra halvhalter. Nu är det inte så lätt att veta vad som är allmänna protester mot att det är jobbigt, men jag gick in och hämtade en annan sadel (som sadelmakaren tyckte låg bättre och rekommenderade mig att prova). Jag tycker att Harry verkar gilla den sadeln bättre, för han slappnar av mer med den, men jag hatar den, milt uttryckt! Den funkar bra på en häst som inte rör sig så mycket, men på Harry behöver jag mycket mer stöd för han rör sig så stort. På något vis hamnar jag helt fel i den sadeln, och kan inte hålla balansen. Idag har jag gräslig träningsvärk i ländryggen för att jag har suttit så fel!

Idag har jag lagt på alla mina sadlar på Harry, och de flesta hamnar i bakvikt. Slutade med att jag tog min Jaguar, som jag tycker har åkt fram lite, men den var ändå i bäst balans. Ändrade läget på sadelstropparna och tog en annan sadelgjord än tidigare, och det kändes i alla fall mycket bättre idag. Sedan är det ju svårt att veta om han hade en dålig dag igår, eller om det var sadeln. Jaguaren sitter jag själv i alla fall bra i. Kanske blir den lite tight uppe vid manken, men jag tror i alla fall den är mitt bästa alternativ just nu. Tror dock jag måste investera i en egen åt honom. Har dock insett att han har ganska ”knepig kroppsform”.

Snart blir det nog dags att vidareutbilda sig till sadelutprovare också…. Var ju ett tag sedan jag gick någon utbildning nu. 😉
DSC_3349Min favoritsadel! Hoppas jag kan ha den ett tag till…

 

Etiketter:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*