I behov av en ”konferens”

Vad gör man egentligen när man driver företag helt ensam? Vem ska jag ha möten med, ”bolla idéer” och sätta upp mål ihop med? Det här sista halvåret har jag funderat mycket på åt vilket håll jag ska sträva, för jag har verkligen hamnat i ”fällan” för egna företagare, dvs man jobbar och jobbar och försöker hålla sig flytande, men ingen tid finns över för att sätta sig ner och verkligen fundera igenom vad man vill, hur och varför.

Jag skulle verkligen behöva åka på en konferens, typ. Det finns nämligen ett och annat att ta itu med, t.ex. hur jag kan bli mer effektiv och rationell. Visserligen tycker jag att jag är gräsligt effektiv, men tyvärr känns det ändå som om jag aldrig blir klar. Jag skulle behöva hitta lite bättre arbetsformer om jag ska vara ärlig. Men då måste jag verkligen avsätta den tiden och det är inte så lätt när det alltid är massor att göra. Att vara sin egen chef har sina fördelar, men tyvärr är jag den chef som har varit hårdast av alla mina tidigare chefer, och vad gör man åt det? Har lite att ta itu med här, känner jag.
DSC_3683

Etiketter:

5 svar

  1. Hej Suvi. Fin sida med vackra bilder. Lycka till fortsatt med allt jobb. Det är ju ett riktigt ”hästarbete” . Kramar. Ingmari

  2. Många gårdar har ett ”gårdsråd” där jag som är foderrådgivare träffas med lantbrukaren och växtodlingsrådgivaren och inte sällan en ekonomirådgivare eller gårdens revisor. Det brukar trimma till allting och ge nya idéer och göra det lättare att se vad vi ska fortsätta med och vad vi inte ska syssla med etc.
    Kanske kan vara något för dig med?

  3. Ett tips är att skaffa en mentor inom ditt område. Det är inte helt lätt att hitta förstås. Det finns en hel del mentorprogram för egenföretagare, men att hitta din niche kan vara en utmaning. Jag tror att det kan vara av värde att hitta en diskussionspartner för ”företagandet”, det är inte 100% nödvändigt att den personen har gedigen erfarenhet av din bransch…. även om det vore det optimala.
    Kolla LRFs ”Hästföretagarkollen” om du inte redan har gjort det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*