Träning för Nina

Igår var Nina här och jag tränade med både Anea och Harry. Anea var duktig, vi jobbade bl.a. med att få igenom mer böjning i galoppslutorna och lite byten i varje. Än så länge på ”embryo”-nivå, dsv jag byter en gång åt varje håll, men det gör hon rätt bra. Med bra menar jag lydigt. Känner att jag själv är lite för långsam för att hinna göra fler, men det kommer nog. Just nu känner jag dock själv att jag måste hitta mer kvalité i flera saker, och blir lite irriterad på att jag inte ”kan bättre”, men faktum är att det kanske inte bara hänger på mig, utan den här hästen är ju något begränsad i sin gång t.ex. Även om hon är det så vill jag såklart jobba med henne så långt vi nu kan komma, men jag tror ni förstår vad jag menar? Hon ”är” inte en svår klass-häst, det är bara med ren envishet vi har kommit hit, men det räcker nog inte hela vägen att bara vara envis. Alltså: vi jobbar på och försöker utvecklas så långt vi kan, men jag inser ändå att det kommer att komma en dag när hon inte räcker till för mig längre. Därmed inte sagt att vi inte kan bli bättre.

Skillnaden blir lite ”för tydlig” när jag rider Harry direkt efter, och rider ungefär likadant men känslan är en helt annan om vi säger så. Det ÄR skillnad på hästar och hästar… Även när han inte är helt lösgjord känns han ändå bra, pga att han är mer rörlig och spänstig av naturen. Jag är väldigt glad att han råkade hamna här, för jag tror det går att få fram massor ur honom, men vi skyndar långsamt. Nina har (som vanligt) stora planer, men vi får väl se om han ens är ”tävlingsbar”, men det hoppas jag för det är en SÅ FIN häst. Det här passet var han ännu bättre än för två veckor sedan, för nu fick jag loss nacken mer och hade väldigt fin känsla i handen. Däremot hittar han på lite bus ibland, men det är inga stora saker. Hellre att han visar att han ”lever” än att han helt stänger av, tycker jag.

DSC_7867Det blir ingen mer tävling för oss i år, jag har strukit mig från Lurbo. Dels är jag för trött för att ladda inför en till tävling och så tycker att vi har presterat så pass bra i år att det kan räcka för denna gång. Känns bra att avsluta säsongen med Int1-debuten.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*