Helgen

Helgen gick snabbt – det var fullt upp som vanligt…

I lördags startade jag och Anea en St Georges i Eskilstuna. Detta var en nationell tävling och kanske lite högre konkurrens än i tidigare tävlingar (förutom Lag-SM:et då). Jag tyckte hon kändes ganska bra på framrídningen, lydig och rätt mjuk, men jag hittade inte ”det lilla extra”. Synd, för det hade vi behövt på banan. Hon blev lite tittig och spänd, och då tappar vi tyvärr en hel del gång. Jag tror inte det syns att hon blir tittig, utan hon ser mest ”tråkig” och lite återhållen ut – och kommentarerna blir i stil med ”önskas mer schwung”. Hon har ju inte så mycket gång i sig annars heller, så det finns inget gratis där att hämta.

Jag är nöjd med att jag inte själv blev spänd, utan jag red på så gott jag kunde. Däremot är jag missnöjd med att inte kunna få fram mer ur henne på banan när jag vet att det finns där. Men å andra sidan – det här är vår fjärde St Georges, vilket kanske är lätt att glömma. Hon har utvecklats massor sista tiden, men det är ju faktiskt inte ”befäst” riktigt. Vi fick 63,509% och det hade jag varit jättenöjd med för en tid sedan, men nu vill jag mer. Men jag ser det som en del i vår utveckling – tänk att nu är jag ”missnöjd” med 63% – det är ju ett ”framsteg” i sig, om ni förstår vad jag menar?

Hur som helst: det finns MASSOR att öva vidare på och jag får lägga en plan i vinter för att bli starkare och mer säker på den här nivån. Hade ju varit trist om man hade ridit sitt allra bästa och fått 60% – här finns i alla fall utvecklingsmöjligheter fortfarande!

På söndagen var det dagläger, och det gick så himla bra! Sista passet var de bara tre elever (en var tvungen att åka hem), och då hade jag med Calle, Fantasi och Anea och alla ryttarna fick prova galoppombyten. Egentligen fantastiskt, alla tre hästarna har startat MsvB, en av dem högre, och jag kan ha med sådana hästar på en kurs. Det är verkligen roligt! Harry fick också vara med på ett av passen, och han skötte sig bra. Försöker ”slussa in” honom med lite andra ryttare än bara mig och Maria nu.
12166927_907610109274535_1256297369_n                               Fin bild på Lena och Harry från helgens kurs.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*