Tråkigt besked som gör att jag letar häst

Veterinärbesöket igår var med Mackan. Han har varit under igångsättning efter att ha blivit behandlad i båda bakbenen för en tid sedan. Redan då lät det inte alltför positivt, men då röntgade jag inte. Tyvärr har det inte gått åt rätt håll under igångsättningen – tvärtom. Sist hoppade jag av efter 10 minuter och bestämde mig för att aldrig mer sitta upp på honom igen.

Så besöket igår var mer för att bekräfta det veterinären trodde. Vi röntgade bara ena bakbenet, det behövdes inte mer. Han var mer halt nu än första gången jag var inne, och han har artros i bakknät (förmodligen även på vänster). Om det är lindrigt så kan man behandla, men det här var mycket så vi bedömde att det inte är någon mening ( särskilt eftersom han inte svarade på första försöket). Dessutom börjar han bli ganska gammal nu. Tydligen kan den här typen av skada vara något hästen klarar att gå med rätt länge, för att plötsligt krascha helt. Mackan har ju varit frisk hela tiden jag haft honom  (köpte honom hösten 2012), men plötsligt ville han inte galoppera. Jag trodde först att han hade gjort något i hagen, sträckt sig eller så, eftersom det kom så snabbt. Men så var det ju tyvärr inte.

Det tar väl någon vecka till innan han får lämna oss för evigt grönbete. Jag måste få klart med hans papper först. Så ni som vill hinna säga hej då hinner det. Det är jättetråkigt, men såhär är livet med djur, de är bara till låns.

Jag kommer börja leta häst snart, när jag orkar… Som vanligt få ni gärna tipsa mig om ni har något på lut.
DSC_0381

Etiketter:

3 svar

  1. Åååhh nej vad tråkigt! Fina fina Mackan <3 Kram till er

  2. Usch, vad sorgligt, kommer att sakna honom. Jag har ridit honom ganska mycket. Alltid bussig, lyhörd och gjorde sitt bästa och det bästa av allt såååå snäll. Vi hade extra skoj när det låg lite bommar på marken, det var skoj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*